Προϊόντα:0
Σύνολο: 0,00€
ΑΡΧΙΚΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΕΑ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

» Αρχική » ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 
 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

 

  Η ελιά είναι δέντρο αειθαλές, αιωνόβιο και καρποφόρο. Την ανάπτυξη αλλά και την καρποφορία της ελιάς ευνοούν ο ζεστός μεσογειακός ήλιος και ο γλυκός, ήπιος χειμώνας, με τις σιγανές και τακτικές βροχοπτώσεις.
  Η ελιά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και διατηρεί την παραγωγικότητα της για ολόκληρους αιώνες. Είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου.
 
Η Μεσόγειος καλύπτει το 99% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά την Ισπανία και την Ιταλία, στην παραγωγή ελαιολάδου.  Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση, πατρίδα της ελιάς είναι η Αθήνα και η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την θεά Αθηνά στην Ακρόπολη.
 
Η ελιά είχε κεντρικό ρόλο στην ζωή της Αθήνας. 
  Το λάδι είχε άμεση σχέση και με τις αθλητικές δραστηριότητες.
  Οι αθλητές των αρχαίων αγώνων είχαν τη συνήθεια να αλείφουν το σώμα τους με λάδι πριν από την άσκηση στα γυμναστήρια για να διατηρήσουν την ελαστικότητα των μυών τους. 
  Το έπαθλο για τους Ολυμπιονίκες ήταν ένα στεφάνι από αγριελιά, ο κότινος.
 
Το λάδι το χρησιμοποιούσαν στην παραγωγή αρωμάτων αλλά και στην καθημερινή ζωή ως προϊόν βασικό για τη διατροφή, το φωτισμό και τη θέρμανση.
 
Ποικίλες ήταν και οι θεραπευτικές χρήσεις του λαδιού με τον ιπποκράτειο κώδικα της ιατρικής να αναφέρει περίπου 60 φαρμακευτικές χρήσεις της ελιάς για τη θεραπεία ασθενειών και παθήσεων.
 
Η ελιά λοιπόν είναι δέντρο ιερό, πολύτιμο και αγαπημένο για τους Έλληνες. Σύμβολο ειρήνης, νίκης, γνώσης, σοφίας, αφθονίας, αγάπης και ελπίδας. Πηγή υγείας, δύναμης, ομορφιάς και ζωής. Ιερό δώρο έμπνευσης και δημιουργίας.
 
Συνδέεται με την διατροφή, τη θρησκεία, τα έθιμα, την υγεία, την τέχνη αλλά και την καθημερινή ζωή των Ελλήνων από τα βάθη των αιώνων μέχρι σήμερα.
 
Κύριο συστατικό της Μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο περιγράφεται σαν "Μεγάλος Θεραπευτής” από τον Ιπποκράτη και σαν "Υγρό Χρυσάφι” από τον Όμηρο.
  H
μεσογειακή διατροφή θεωρείται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, λόγω της πρόληψης και αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων, αλλά και λόγω της μακροζωίας των πληθυσμών που την καταναλώνουν. Πυρήνας της διατροφής αυτής, είναι το ελαιόλαδο.
 
Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, ένα ευεργετικό είδος λιπαρών που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Επίσης περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες έχουν αντικαρκινική δράση.
 
Η χρήση του σαν καλλυντικό επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα, καθώς ενυδατώνει σε βάθος και μαλακώνει το δέρμα.
 
Η θετική επίδραση της χρήσης του ελαιολάδου αντικατοπτρίζεται στην υγεία των Μεσογειακών λαών, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Έλληνες, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ελαιόλαδου από κάθε άλλο λαό.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΝΤΑΚΟΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΕ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ - ΚΑΚΑΒΙΑ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΠΑΠΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ Η ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΥΔΑ

 

 NEWSLETTER
Συμπληρώστε το email σας.

Αμεση Επικοινωνία


Διεύθυνση: 9ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ
Τηλ.: 2310762066
E-mail: info@sunny.com.gr
 


© 2020 - sunny.com.gr [XTemplate]
  • [] (/extra/copy.tpl) does not exist

  • parse: blockname [COPY] does not exist

Σχεδιασμός Λογότυπου:
Back to top